Hvem er vi

Michael Vind Lassen, formand

Jeg hedder Michael Lassen og var for 6 år siden, alvorligt ramt af en funktionel lidelse. Efter en længere sygemelding og adskillige resultatløse undersøgelser, blev jeg ved en tilfældighed opmærksom på diagnosen funktionel lidelse. Det blev starten på en meget lang genoptræningsproces, til i dag hvor jeg stort set er symptom fri, har fuldtidsarbejde og et meget aktivt liv med sport. Jeg er uddannet ergoterapeut og har arbejdet mange år i socialpsykiatrien. Lige nu arbejder jeg på Aarhus jobcenter med dagpengeberettigede ledige. Jeg har desuden en diplomuddannelse i læring og stress.

Efter selv at  har fået det bedre ønsker jeg at hjælpe andre der er i min situation. Jeg håber at vi med patientforeningen kan være med til at sprede kendskabet og forbedre behandlingsmulighederne.

Louise Isager, Kasserer

Mit navn er Louise Isager, og jeg har lidt af kropslige symptomer siden 2002. Det startede med at være særligt hovedpine som generede mig. Jeg fik at vide, at det var migræne, og jeg måtte lære at leve med, at have nogen dårlige dage. Efter en påkørsel i jan. 2013, tog mine symptomer virkelig til. Jeg havde ondt i hele min krop. Særligt i ryg, skulder og nakke-regionen. Jeg måtte tage flere hvil i løbet af dagen og hukommelsen spændte ben for mig. Jeg havde gang i en større sag med læger, behandlinger og smerteklinik efter ulykken, og det resulterede i, at jeg endte på forskningsklinikken for funktionelle lidelser i slutningen af 2015 hvor jeg får stillet diagnosen “bodily distress syndrom, multiorgantype”. Jeg har været i gruppebehandling for unge, og har efterfølgende fået forbedret min livskvalitet i en sådan grad, at folk ikke længere bemærker, at jeg er syg, samt at jeg studere videregående uddannelse på lige fod med de andre studerende, så nu er mit aktive- og sociale liv endelig på vej tilbage.

Lone M. Jensen, næstformand

Jeg har siden 2006 været syg. Jeg lider ad BDS (Bodily Distress Syndrom) (Kronisk smertesyndrom) og har konstante smerter i muskler og led. Jeg er altid træt og må hvile op til 6-7 gange dagligt. Derudover tager jeg smertestillende medicin hver 4. time. Jeg har ligget på min soda i 9 år og intet kunne, og jeg mener INTET…
Jeg har endelig fundet min vej til én tålelig hverdag, hvis du har lyst til at høre min historie har du mulighed for at få en snak med mig, se hvornår lige her.

Sandra Justesen

Jeg er 52 år, og jeg har haft BDS siden jeg var 23, de første ti år uden at jeg havde nogen særlige gener, jeg troede bare jeg havde lidt svage led. Fra 2001 til 2003 blev det helt tosset, med problemer fra led og muskler, udmattelse, hovedpine og maveproblemer. Derfra gik det så fremad: jeg fik en fantastisk kognitiv psykolog, og jeg har en dygtig læge og fysioterapeut. Jeg har arbejdet super meget med mindfullness, meditation og ACT. Det har krævet tid og hårdt arbejde, faktisk var det først i 2013 at jeg turde tro på at også mine muskel- og ledproblemer var en del af BDS. Det var fordi jeg fik snakket med en fra BDS gruppen (på Facebook). Jeg har arbejdet meget med desensibilisering, og jeg vil gerne give den erfaring videre til andre. Sommetider er det nemlig ikke nok med accept og gradueret genoptræning.