Artikler og debatindlæg

Debatindlæg af Michael V. Lassen

For 5 år siden var jeg alvorlig ramt af en funktionel lidelse. Jeg var stort set sengeliggende hele tiden, og kunne ikke stå op i længere tid af gangen. Jeg var konstant plaget af smerter og ømhed i ryggen, og var i en lang tid sygemeldt fra mit arbejde. Kun ved et tilfælde blev jeg opmærksom på klinikken for funktionelle lidelser, hvilket var starten på en meget lang genoptræningsproces til i dag hvor jeg har fuldtidsarbejde og er meget fysisk aktiv. Jeg har i dag få symptomer på min funktionelle lidelse, men har et ønske om at hjælp andre med at få det bedre.

Vi bør stoppe al den kassetænkning
Hypermobilitet, facetledssyndrom, whiplash, kronisk hovedpine, migræne, koncentrationsbesvær og søvnproblemer blev pludselig til BDS.

Af: Marie Louise Isager

 Det danske sygehusvæsen er så påvirket af kassetænkning –Enten er man fysisk eller psykisk syg. Men faktum må være, at de to ting ofte følges hånd i hånd, om vi vil det eller ej.

Medicinens jerngreb
Jeg har haft et længere sygeforløb og måtte besøge mit lægehus ugentligt, og nej, jeg var ikke hypokonder, jeg havde bare så mange smerter i min krop som jeg ikke viste hvordan jeg skulle håndtere, men det vidste mit lægehus tydeligvis heller ikke. Man prøvede at ”bedøve” min krop med diverse præparater af smertestillende og sløvende medicin, men det gjorde ingen brugbar forskel. Senere sendte man mig til Give smerteklinik. Der var styr på hvilke titler (også kaldt diagnoser) jeg havde, og endnu en gang blev jeg behandlet med diverse former for medicin. Der var noget til nerverne (Jeg havde rysteanfald og tabte ofte ting) almindeligt smertestillende (men selvfølgelig i høje doser som 2 x 900mg, 4x dagligt) og noget der gerne skulle gøre mig træt.